Δημόσια διοίκηση και cloud computing: Νέες δεξιότητες και ρόλοι για το προσωπικό

 

Τι αφορά

 

Την ανάγκη για ανάπτυξη δεξιοτήτων “Cloud Computing” που προσωπικού της δημόσιας διοίκησης. Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη και εργαζόμενους της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν τις τεχνικές, διαχειριστικές, οικονομικές και νομικές προεκτάσεις της διαδικασίας μετάβασης του οργανισμού τους από παραδοσιακές υπολογιστικές υποδομές στο περιβάλλον του Cloud Computing. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές Cloud Computing στην δημόσια διοίκηση και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις νέες δεξιότητες και ρόλους που απαιτούνται από το προσωπικό. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα του έργου NEBULA, το οποίο αναπτύσσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης βελτίωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων Cloud Computing για Ευρωπαϊκούς δημόσιους φορείς.

Πότε και που

 

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015, 11:30 – 16:30
Αίθουσα εκδηλώσεων Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θόλου 5, Πλάκα

Πρόγραμμα και ομιλητές

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία εισαγωγή στις προσεγγίσεις και εφαρμογές Cloud Computing για τη δημόσια διοίκηση, και θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές από το χώρο της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην επιλογή και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης σχετικά με τη μετάβαση σε υποδομές Cloud.  Θα αναλυθούν επίσης οι ανάγκες εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με τους νέους ρόλους του ανθρώπινου δυναμικού την εποχή του Cloud Computing. Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση των μαθησιακών στόχων και εκπαιδευτικών πόρων του ερευνητικού προγράμματος NEBULA,  και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού προσομοίωσης “CloudSim”.

Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται:

  • Πάνος Λουρίδας – Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας - Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Παρασκευή Δραμαλιώτη – Προϊσταμένη Τομέα Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου - Αντιπρόεδρος ΔΕΕ
  • Κων/νος Παπαδημητρίου – Διευθυντής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
  • Ηλίας Καστρίτης – Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»
  • Χρύσα Παϊδούση – Διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΙΕΑΔ

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2015

Εγγραφή

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας, κάνοντας κλικ εδώ. Καθώς οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ύστερα από κάθε εγγραφή, θα ακολουθεί περαιτέρω επικοινωνία προς επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας.